Máme všechny provozní prostory efektivně využity?

0

Včera jsme si udělali přehled o využitých a nevyužitých prostorech v rámci celého zařízení. Podívejme se dnes blíže na provozní prostory z pohledu efektivního využití. A tou efektivitou rozumějme využití každého místa, které se nachází ve společných prostorech, ubytovacích, stravovacích, výrobních, skladovacích a dalších.

Zamysleli jste se někdy nad provozními prostory od doby, kdy se zařízení projektovalo a vybavovalo? Udělali jste v průběhu let nějaká zásadní opatření ke zlepšení efektivity využití prostorů? Pořád je co vylepšovat s ohledem na provoz a měnící se nároky z pohledu zajištění hygieny a z pohledu náročnosti klientů.

Částečné nebo úplné úpravy prostor vyžadují mnohdy změny podávaného sortimentu, poskytovaných služeb, kapacity zařízení, změn struktury klientely nebo celkové koncepce.

Efektivní využití prostor z kapacitního pohledu je asi nejdůležitější a je ekonomicky dobře spočítatelné. V klidu si promyslete, zda by se nevyplatilo někam přidat místo k sezení, přidat přistýlku, vytvořit apartmán, zhotovit venkovní zahrádku, udělat dětské hřiště nebo prostor s rychlým občerstvením. Nápadů je nespočet, nemusíte mít vlastní nápady, projděte si v mysli místa, která jste navštívili nebo která jste viděli na fotkách nebo videích a která se vám líbila. Mnoho nápadů je už dávno vymyšlených, stačí je jen „převzít“ a zrealizovat ke svému prospěchu.

Přeji Vám plnou náruč nápadů a hodně sil s realizací, Vaši hosté Vám budou vděčni a Váš obrat se zvýší!

Comments are closed.