Elektronický jídelní lístek

0

Technologické vymoženosti se postupně vkrádají do všech lidských činností a služeb, cestovní ruch a služby s ním spojené nevyjímaje. Vlastně právě cestovní ruch by se dal označit jako testovací prostředí pro nejrůznější vymoženosti.
Čím je to způsobené?
Především tím, že cestování je spojené se zážitky a zážitky by měly být stále nové, aby se brzy neokoukali. A ještě jedním významným důvodem a to poskytováním nadstandardních služeb nad úroveň konkurence. A právě služby hrají důležitou roli především ve využívání nových technologií jak užitkových, tak prezentačních a zábavných.
Vyjmenovat bychom zde mohli velké množství průkopnických technologií, ale obraťme se k těm současným.
Elektronický jídelní lístek by se dal označit jako současný trend a to vzhledem k tomu, že hosté poptávají stále nové receptury akcentující současné gastronomické trendy, sezónnost a obrat k přípravě pokrmů z čerstvých potravin.
A tady je právě kámen úrazu, který by mohl vyřešit právě elektronický jídelní lístek (eMenu), který může být neustále aktuální na nejrůznějších mobilních a jiných zařízeních. Změna nabídky je okamžitá, tisk vyžaduje nejen více času, ale také nákladů. Některé tištěné jídelní lístky jsou sice vpravdě umělecká díla, ale to samé se může při dávce kreativity zrodit i u elektronické nabídky. Navíc má elektronická nabídka obrovskou škálu možností jak marketingových, tak edukativních a zábavných.
Nevím, zda zavedení informací o alergenech v jídelních lístcích je tím posledním, co po nás Evropská unie vyžaduje, možná se dočkáme dalších překvapení. U elektronického jídelního lístku není až tak velký problém alergeny vyznačit a uvádět, dokonce je možnost i tyto informace více rozvést a upřesnit. To už záleží na tom, jak se k daném problému provozovatelé postaví.
Technologii 21. století nezastavíme, jde o to jí plně využít nejen ke splnění nařízení a zákonů, ale taktéž pro vlastní užitek a byznys. Zamyslete se nad investicí do inovací, elektronický jídelní lístek a další elektronická média mohou být příjemným startem.

Comments are closed.